Με επιτυχία η ημερίδα

Σχεδόν 60 προπονητές ενημερώθηκαν για τα θέματα της ανάπτυξης- Σουτ- άουτ αντί για πέναλτι σε Παμπαίδες- Παγκορασίδες Β’- Οι αλλαγές που θα ισχύσουν σους κανονισμούς διαιτησίας.

Η ΕΣΧΑ σε συνεργασία με την ΕΑΠ/ΟΧΕ και τον ΣΥ.Π.Χ.Ε. στα πλαίσια της συνεχούς εκπαίδευσης και ενημέρωσης των Ελλήνων προπονητών όλων των κατηγοριών, πραγματοποίησε Ημερίδα με θέμα τις Προπονητικές Κατευθύνσεις του Σχεδιασμού της Ανάπτυξης από 7 έως 10 και 11 έως 14 ετών στο Πολιτιστικό και Αθλητικό Κέντρο Δαΐς.

Πήραν μέρος 59 προπονητές ανάπτυξης, οι οποίοι θα πάρουν και τις βεβαιώσεις πιστοποίησης των προπονητών των ηλικιακών πρωταθλημάτων για την αγωνιστική περίοδο 2016-2017 (κάρτα προπονητή).

Την Ομοσπονδία εκπροσώπησαν ο Γενικός Γραμματέας Κώστας Σταματιάδης και ο Α’ Αντιπρόεδρος της ΟΧΕ Στέφανος Σταμούλης.

Οι δύο ομάδες που πήραν μέρος στο πρακτικό σκέλος της ημερίδας ήταν οι Παμπαίδες Β΄του ΑΣΕ ΔΟΥΚΑ και του ΙΕΚ ΞΥΝΗ Ν.Ι.

Σουτ - άουτ στα ηλικιακά

Από την πλευρά της ο συντονιστής της ΕΑΠ/ΟΧΕ Παναγιώτης Ιατρούδης ενημέρωσε για τους προπονητές για τις αλλαγές που προωθούνται στις αναπτυξιακές ηλικίες, αφού από φέτος θα εφαρμοστούν τα σουτ- άουτ (αιφνιδιασμοί) στους Παμπαίδες Β΄και Παγκορασίδες Β’, πιλοτικά στην ΕΣΧΑ και στην συνέχεια θα επεκταθεί και στις άλλες ενώσεις.
Συγκεκριμένα όταν κάποιος αγώνας ολοκληρωθεί ισόπαλος θα ακολουθούν 4 σουτ- άουτ από κάθε ομάδα και αν υπάρχει εκ νέου ισοπαλία, θα εκτελούνται πέναλτι (από ένα κάθε ομάδα) έως αναδειχθεί ο νικητής.

Οι νέοι κανονισμοί

Αναφορικά με τους νέους κανονισμούς στην διαιτησία, αποφασίστηκε ότι στις αναπτυξιακές μη μοριοδοτούμενες κατηγορίες οι αλλαγές που θα ισχύσουν είναι οι:

1. Ο τ/φ ως παίκτης γηπέδου: Ο τ/φ δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως 7os παίκτης γηπέδου ή να αντικατασταθεί με 7ο παίκτη. Μόνο ως 6ος παίκτης γηπέδου - ΟΧΙ 7v6
2. Τραυματίας παίκτης: Ένας τραυματίας παίκτης δεν πρέπει να εγκαταλείψει τον αγωνιστικό χώρο, αμέσως μετά την παροχή των Α΄ βοηθειών σε αυτόν εντός του αγωνιστικού χώρου και μπορεί να να συνεχίσει ή να επανέλθει με την ομάδα του
3. Παθητικό παιχνίδι: Μετά την υπόδειξη από τους διαιτητές του προειδοποιητικού σήματος για παθητικό παιχνίδι, η ομάδα με κατοχή μπάλας έχει στην διάθεσή της 6 πάσες για να πετύχει γκολ: Εφαρμόζεται! 4. Τελευταίο λεπτό: Η διατύπωση «στο τελευταίο λεπτό του αγώνα» αντικαθίσταται από την φράση «στα τελευταία 30’’ του αγώνα»: Δεν εφαρμόζεται!
5. Μπλε κάρτα: Οι διαιτητές έχουν μία μπλε κάρτα (πέραν της κίτρινης και της κόκκινης) προκειμένου να γίνονται πιο σαφείς στην αποβολή ενός παίκτη. Εάν δείξουν την μπλε κάρτα, γραπτή αναφορά και έκθεσή τους θα συνοδεύει το Φύλλο Αγώνος, προκειμένου το αρμόδιο Δικαιοδοτικό Όργανο να προβεί σε περαιτέρω ενέργειες

Την άλλη Κυριακή στη Θεσσαλονίκη

Η ίδια ημερίδα (με διαφορετικό πρακτικό για παιδιά 11-12 ετών) θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016 στη Θεσσαλονίκη (Σπίτι του Χάντμπολ), ενώ την ίδια ημέρα θα διεξαχθούν και οι εκλογές του Συνδέσμου Προπονητών Χειροσφαίρισης Ελλάδας (ΣΥΠΧΕ)

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 
Αθλητικός Σύλλογος Ιωνικός Νέας Φιλαδέλφειας

 

Διεύθυνση
Νικολάου Τρυπιά 31
143 41, Νέα Φιλαδέλφεια

 

Πληροφορίες 

ΟΜΑΔΕΣ

 
Ομάδα Ανδρών
Ομάδα Εφήβων
Ομάδα Παίδων
Ομάδα Παμπαίδων Α
Ομάδα Παμπαίδων Β
Ομάδα Μίνι

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

 

Ιωνικός Αθλητικός Σύλλογος Ν.Φ.
http://www.ionikosnf.gr

 

Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης Ελλάδας Ο.Χ.Ε.
http://www.handball.org.gr

 

Ένωση Σωματείων Χειροσφαίρησης Ατιικής

ionikosnf handball logo big

© 2016 Ionikos NF Handball. All Rights Reserved.