Το χάντμπολ στην Λιβαδειά

Συμφωνήθηκε το πρωτόκολλο συνεργασίας ανάμεσα σε Δήμο Λεβαδέων, Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος.

Το πρώτο βήμα για την καλλιέργεια και ανάπτυξη του χάντμπολ στην πόλη της Λιβαδειάς έγινε με την συμφωνία για το πρωτόκολλο συνεργασίας στο Δημαρχείο της πόλης, παρουσία της Δημάρχου Γιώτας Πούλου, του Αντιδημάρχου Αθλητισμού Σωτήρη Καρβούνη, του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού Ιούλιου Συναδινού, του Προέδρου της Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος Κώστα Γκαντή και του Γενικού Γραμματέα Κώστα Σταματιάδη.

Το άθλημα επιστρέφει δυναμικά στην Λιβαδειά, αλλά αυτή την φορά με στέρεες βάσεις και συγκεκριμένο στρατηγικό πλάνο, το οποίο άρχισε ήδη να υλοποιείται, με την πρώτη δράση που αφορούσε το κομμάτι της επιμόρφωσης. Συγκεκριμένα στο κλειστό γυμναστήριο Λιβαδειάς πραγματοποιήθηκε βιωματικό σεμινάριο σε συνεργασία με την σχολική σύμβουλο Ιωάννα Τσιαμίτα, στο οποίο πήραν μέρος 85 καθηγητές φυσικής αγωγής, ενώ δίδαξαν ο τεχνικός σύμβουλος ανάπτυξης, επιμόρφωσης της Ομοσπονδίας Γιάννης Βαρελτζής και οι Περιφερειακοί Ομοσπονδιακοί Προπονητές Στέλιος Αλεπουδέας, Κώστας Κότσιρας.

Αναλυτικά τα όσα ειπώθηκαν στο Δημαρχείο Λιβαδειάς

Γιώτα Πούλου (Δήμαρχος Λιβαδειάς):

«Καλωσορίζω στην πόλη της Λιβαδειάς τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού Ιούλιο Συναδινό, τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος Κώστα Γκαντή και τον Γενικό Γραμματέα Κώστα Σταματιάδη, στο πλαίσιο μιας συνεργασίας του Δήμου Λεβαδέων με την Ομοσπονδία. Έχουμε συζητήσει ότι η δραστηριότητα του αθλήματος στην πόλη μας, θα δημιουργήσει πολλές ευκαιρίες στους νέους ανθρώπους να ασχοληθούν με το χάντμπολ. Έχουν προγραμματιστεί κάποιες δράσεις για να αναπτυχθεί το άθλημα από χαμηλά, από τα παιδιά, τα σχολεία, την επιμόρφωση των καθηγητών και έτσι θα κινηθούμε αυτή την χρονιά. Οτιδήποτε συμβαίνει στην πόλη μας σε αθλητικό και πολιτιστικό επίπεδο, το υποδεχόμαστε με αγάπη και θεωρούμε ότι είναι στο πλαίσιο της εξωστρέφειας του Δήμου. Σας ευχαριστώ πολύ για την συνεργασία. Επιπροσθέτως με την ευκαιρία της παρουσίας του γγΑ κ. Συναδινού ήθελα να τονίσω ότι με την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού έχουμε κάνει αυτοψία στις αθλητικές μας εγκαταστάσεις και έχουμε βάλει τις ανάγκες μας σε έναν προγραμματισμό. Το πρώτο έργο που κάναμε ήταν η αναβάθμιση του κλειστού γυμναστηρίου –εκεί όπου παρεμπιπτόντως θα χρησιμοποιείται πλέον και για χάντμπολ- το δεύτερο ήταν η ολοκλήρωση των έργων του κολυμβητηρίου –που εδώ και ένα χρόνο δεν λειτουργεί- και τρίτη προτεραιότητα είναι οι εργασίες στο Δημοτικό στάδιο και κυρίως για τον στίβο. Είμαστε σε μία πολύ καλή συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Έχουμε έτοιμες μελέτες και τα δύο πρώτα έχουν ενταχθεί στον προγραμματισμό».

Ιούλιος Συναδινός (Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού):

«Ευχαριστούμε την Δήμαρχο για την φιλοξενία. Βρισκόμαστε στην πόλη μαζί με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος Κώστα Γκαντή και τον Γενικό Γραμματέα Κώστα Σταματιάδη, στο πλαίσιο μια συμφωνίας των τριών θεσμικών πλευρών, ώστε να μπει το χάντμπολ στην ζωή της νεολαίας της πόλης, μέσα από μια σειρά από δραστηριότητες με χαρακτήρα αθλητικό, επιμορφωτικό, κοινωνικό. Εμείς σαν Γενική Γραμματεία Αθλητισμού θα έχουμε υπό την αιγίδα μας αυτή την συμφωνία ανάμεσα σε Δήμο και ΟΧΕ, ενώ θα σταθούμε αρωγοί σε κάθε ανάγκη που θα υπάρξει σε διοικητικό, οργανωτικό, ακόμα και σε οικονομικό επίπεδο, ώστε να υλοποιηθεί αυτή η συνεργασία. Θα είναι επωφελές και για το χάντμπολ και για την περιοχή. Πρόκειται για ένα υγιές, ερασιτεχνικό άθλημα στο οποίο χιλιάδες παιδιά μπορούν να αθληθούν και να αποκομίσουν αυτά τα ευεργετήματα που θα προκύψουν από την ενασχόληση τους με το χάντμπολ και από την άλλη πλευρά η πόλη θα ωφεληθεί διότι θα γίνουν εκδηλώσεις, επισκέψεις Εθνικών ομάδων και σίγουρα θα υπάρξουν και οικονομικά οφέλη.
Όσον αφορά τα έργα, πρέπει να πω ότι ο Δήμος Λεβαδέων μας έχει διαβιβάσει άρτιες μελέτες και τεχνικά δελτία για μια σειρά από έργα, τα οποία βεβαίως πρέπει να βάλουμε σε έναν προγραμματισμό και συγκεκριμένο σχεδιασμό που αφορά τις υποδομές όλης της χώρας. Σε αυτόν τον σχεδιασμό και στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων του υπουργείου -όπου η Λιβαδειά κατέχει σημαντική θέση- όλοι οι Δήμοι, οι οποίοι μας φέρνουν άρτιες μελέτες εντάσσονται και όπως είπε η Δήμαρχος ήδη το κλειστό έχει ήδη ολοκληρωθεί και θα αποπληρωθεί κιόλας. Με το κολυμβητήριο το ίδιο, ενώ επιβεβαιώνω ότι έχουμε προγραμματίσει για το 2017 να γίνουν διορθωτικά έργα στο ταρτάν του στίβου. Πρέπει να τονίσω ότι ο Δήμος Λεβαδέων όχι απλά μας κατέθεσε άρτιες μελέτες, αλλά και όλη η διαδικασία από την δημοπράτηση μέχρι την υλοποίηση, ο τρόπος που έγινε η επίβλεψη και η πορεία όλου του έργου πραγματοποιήθηκε γρήγορα, αξιόπιστα και νόμιμα».

Κώστας Γκαντής (Πρόεδρος Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος):

«Ευχαριστούμε θερμά την Δήμαρχο για την συνεργασία, της οποία η απαρχή είναι αυτό το πρωτόκολλο. Ευχαριστούμε τον γγΑ για την πρωτοβουλία να υποστηρίξει αυτή την προσπάθεια και όλους εσάς που είσαστε εδώ για να την προβάλλεται. Συμφωνήσαμε σε ένα πρωτόκολλο συνεργασίας, το οποίο περιλαμβάνει τα βασικά βήματα που πρέπει να κάνει ένα άθλημα, έτσι ώστε να ενταχθεί ομαλά στην πόλη της Λιβαδειάς, αλλά και σε κάθε πόλη. Ήδη αρκετό καιρό η Ομοσπονδία σε συνεργασία με την ΓΓΑ, προγραμματίζει δράσεις κοινωνικού περιεχομένου, δράσεις που ως άθλημα προσπαθούμε να ενσωματωθούμε σε πόλεις και αθλητικές κοινωνίες, στις οποίες δεν έχουμε παρουσία. Πρέπει να γνωρίζετε ότι χάντμπολ είναι ένα γνήσιο ερασιτεχνικό άθλημα, το οποίο στην εποχή που ζούμε, έχει κοινωνική αποδοχή όπου και αν παίζεται. Καταλαβαίνεται όλοι σας ότι η κοινωνία στο σύνολο της , οι οικογένειες, οι μαθητές, οι γονείς δέχονται πίεση στις εποχές που ζούμε. Ένα ερασιτεχνικό άθλημα λοιπόν προσφέρει την ευκαιρία –και αυτό πιστεύουμε πρέπει να κάνει η τοπική αυτοδιοίκηση- σε όλους όσοι το επιθυμούν να ενταχθούν σε μια διαδικασία κοινωνικότητας μέσα από τον αθλητισμό. Αυτό κάνουμε εμείς όπου πάμε. Ιδιαίτερα δε η πόλη της Λιβαδειάς μας ενδιαφέρει και στρατηγικά, διότι υπάρχει ένα μεγάλο γεωγραφικό κενό ανάμεσα σε Λαμία και Αθήνα, το οποίο πρέπει να καλύψουμε ως χάντμπολ. Υποσχέθηκε η Δήμαρχος ότι θα μας βοηθήσει με την δημιουργία σωματείου, έτσι ώστε να έχουμε μία υγιή βάση στην περιοχή και οικονομικά βιώσιμη ομάδα. Επιπρόσθετα η Ομοσπονδία θα έχει την ευκαιρία να χρησιμοποιεί τις αθλητικές εγκαταστάσεις -οι οποίες έχουν ανακατασκευαστεί- σε αναπτυξιακά προγράμματα και για τις Εθνικές ομάδες. Άρα λοιπόν αυτό το πρώτο κείμενο μας δίνει την ευκαιρία να κάνουμε έντονη την παρουσία μας στην πόλη, να μπορέσει το άθλημα να ριζώσει εδώ, στην βάση του αθλητισμού. Τελειώνοντας θέλω να πω κάτι ιδιαίτερο για την Δήμαρχο. Φάνηκε από την συζήτησή μας ότι γνωρίζει πάρα πολύ καλά τα θέματα του αθλητισμού, αυτό δεν το βλέπουμε συχνά, διότι έχουμε συνεργασία με αρκετούς Δήμους. Εξήγησε η ίδια ότι οφείλεται στο αθλητικό της παρελθόν με το τένις, όμως εγώ νομίζω ότι έχει μια ιδιαίτερη αγάπη για τον αθλητισμό και αυτό φαίνεται. Αυτό μας αρέσει πολύ και μαζί με την ΓΓΑ θα βάλουμε τα δυνατά μας να παράγουμε στην Λιβαδειά αθλητικό προϊόν».

*Μετά το Δημαρχείο πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο κλειστό γυμναστήριο Λιβαδειάς, το οποίο έχει τις προδιαγραφές για να φιλοξενήσει υψηλού επιπέδου αγώνες του χάντμπολ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 
Αθλητικός Σύλλογος Ιωνικός Νέας Φιλαδέλφειας

 

Διεύθυνση
Νικολάου Τρυπιά 31
143 41, Νέα Φιλαδέλφεια

 

Πληροφορίες 

ΟΜΑΔΕΣ

 
Ομάδα Ανδρών
Ομάδα Εφήβων
Ομάδα Παίδων
Ομάδα Παμπαίδων Α
Ομάδα Παμπαίδων Β
Ομάδα Μίνι

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

 

Ιωνικός Αθλητικός Σύλλογος Ν.Φ.
http://www.ionikosnf.gr

 

Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης Ελλάδας Ο.Χ.Ε.
http://www.handball.org.gr

 

Ένωση Σωματείων Χειροσφαίρησης Ατιικής

ionikosnf handball logo big

© 2016 Ionikos NF Handball. All Rights Reserved.