Το χάντμπολ στα Τρίκαλα

Βιωματικό εκπαιδευτικό σεμινάριο Καθηγητών Φυσικής Αγωγής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης πραγματοποίησε η ΕΑΠ/ΟΧΕ.

Συνεργασία για την προώθηση του χάντμπολ στα σχολεία και την ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων, αναπτύσσουν η Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος, η ΚΕΔΕ, ο Δήμος Τρικκαίων και οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης του νομού Τρικάλων.

Στο πλαίσιο αυτό η ΕΑΠ/ΟΧΕ πραγματοποίησε βιωματικό σεμινάριο, στο οποίο πήραν μέρος περισσότεροι από 60 καθηγητές φυσικής αγωγής, ενώ
έγινε προγραμματισμός για τις επόμενες δράσεις που θα διεξαχθούν την Άνοιξη και θα αφορούν τουρνουά Δημοτικών σχολείων, αλλά και street handball στην κεντρική πλατεία της πόλης, τα οποία θα ενταχθούν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα ΒE ACTIVE που υλοποιείται στην Ελλάδα από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Επίσης παραχωρήθηκε συνέντευξη Τύπου (στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων), παρουσία του Δημάρχου Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου, των εκπροσώπων της ΕΑΠ/ΟΧΕ Παναγιώτη Ιατρούδη (συντονιστής ανάπτυξης), Γιάννη Βαρελτζή (τεχνικός σύμβουλος ανάπτυξης και επιμόρφωσης), Στέλιου Αλεπουδέα, Κώστα Κότσιρα (Περιφερειακοί Ομοσπονδιακοί Προπονητές) και των προϊσταμένων των Δ/νσεων Εκπαίδευσης, Β. Κάκλα και Χρ. Μπουλούμπαση.

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου επεσήμανε ότι αυτό το άθλημα που είναι αγαπημένο αλλά μη εξαπλωμένο, πλέον θα μπορεί να διδαχθεί καλύτερα στα σχολεία του Δήμου.
Αυτό θα γίνει, είπε, τόσο με τη συνεργασία με την Ομοσπονδία, όσο και με απλές λύσεις, όπως η διαγράμμιση χάντμπολ στο κλειστό γυμναστήριο της «Μπάρας» και στα Δημοτικά σχολεία.

Ο σχολικός σύμβουλος Φυσικής Αγωγής Γιάννης Κουτσιώρης τόνισε για το σεμινάριο: «Ήταν ένα πρόγραμμα για τη βελτίωση των τρόπων διδασκαλίας της χειροσφαίρισης στα σχολεία, μια νέα κινητική μάθηση, μέσα από παιδαγωγικούς σκοπούς και στόχους».

Η ΟΧΕ ευχαριστήσει θερμά την ΚΕΔΕ, τον Πρόεδρο κ. Πατούλη και την υπεύθυνη Εθελοντισμού και νέας γενιάς Δήμου Αμαρουσίου- συντονίστρια ΕΔΔΥΠΠΥ Υγείας- Άθλησης Χριστίνα Γαλανοπούλου για την επαφή και την προσέγγιση με τον Δήμο, καθώς επίσης και τον Δήμαρχο Δημήτρη Παπαστεργίου, τους προϊσταμένους εκπαίδευσης Β. Κάκλα, Χρ. Μπουλούμπαση και τον σχολικό σύμβουλο Γιάννη Κουτσιώρη για την θερμή υποδοχή και στην στήριξη.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 
Αθλητικός Σύλλογος Ιωνικός Νέας Φιλαδέλφειας

 

Διεύθυνση
Νικολάου Τρυπιά 31
143 41, Νέα Φιλαδέλφεια

 

Πληροφορίες 

ΟΜΑΔΕΣ

 
Ομάδα Ανδρών
Ομάδα Εφήβων
Ομάδα Παίδων
Ομάδα Παμπαίδων Α
Ομάδα Παμπαίδων Β
Ομάδα Μίνι

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

 

Ιωνικός Αθλητικός Σύλλογος Ν.Φ.
http://www.ionikosnf.gr

 

Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης Ελλάδας Ο.Χ.Ε.
http://www.handball.org.gr

 

Ένωση Σωματείων Χειροσφαίρησης Ατιικής

ionikosnf handball logo big

© 2016 Ionikos NF Handball. All Rights Reserved.