Η ΕΘΝΟΑ ενεργός υποστηρικτής του συλλόγου «Όραμα Ελπίδας»!

Επίσκεψη στην «Ογκολογική Μονάδα Παίδων Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη- Ελπίδα».

Σήμερα το πρωί 200 νέοι άνθρωποι, Ολυμπιονίκες, αθλητές – αθλήτριες και προπονητές που πήραν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, οι Εθνικές ομάδες ανδρών και γυναικών χάντμπολ, στελέχη και εθελοντές της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας της Ελλάδας, έφεραν το χαμόγελο και την αισιοδοξία στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων μαζί με ένα ανεκτίμητο δώρο: την εγγραφή τους ως εθελοντές δότες μυελού των οστών στην Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ».

Η Πρόεδρος του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, και ο Διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», κύριος Μανώλης Παπασάββας, μαζί με το επιτελείο της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, τους υποδέχτηκαν στην αίθουσα εκδηλώσεων του Νοσοκομείου, όπου η κοινωνική λειτουργός, κυρία Παναγιώτα Καραφυλλίδου, τους ενημέρωσε σχετικά με τη διαδικασία εγγραφής τους στην Τράπεζα, καθώς και σχετικά με τη διαδικασία της εθελοντικής προσφοράς μυελού των οστών, όταν ένας δότης βρεθεί ότι είναι συμβατός με ασθενή που χρειάζεται μόσχευμα.

Ακολούθησε η συμπλήρωση των αιτήσεων με τα προσωπικά δεδομένα και η λήψη σιέλου – διαδικασία εγγραφής στην Τράπεζα- όσων θέλησαν να γίνουν εθελοντές δότες.

Η κυρία Βαρδινογιάννη ευχαρίστησε την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία της Ελλάδας και τον Πρόεδρό της κύριο Ισίδωρο Κούβελο, καθώς και όλους τους παρευρισκόμενους, για τη μεγάλη προσφορά τους και τους συνεχάρη για την κοινωνική τους ευαισθησία και τη συμπαράστασή τους στα άρρωστα παιδιά.

Η επίσκεψη της Διοίκησης και των συνεργατών στα εκπαιδευτικά προγράμματα ολυμπιακής παιδείας της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας της Ελλάδας, ολοκληρώθηκε με χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα από την μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού και με δώρα που προσέφεραν σε όλα τα παιδιά που νοσηλεύονται στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων, οι αθλητές οι αθλήτριες οι προπονητές , τα στελέχη και οι εθελοντές της Ακαδημίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την ίδρυσή της, στις αρχές του 2014, μέχρι σήμερα η Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών έχει εγγράψει περισσότερα από 35.000 μέλη, και ότι η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία της Ελλάδας είναι ένας από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές του έργου του «ΟΡΑΜΑΤΟΣ ΕΛΠΙΔΑΣ» και στηρίζει την εκστρατεία ευαισθητοποίησης και κινητοποίησης της αθλητικής κοινότητας σχετικά με την εθελοντική προσφορά μυελού των οστών.

Στην σημαντική αυτή Χριστουγεννιάτικη δράση προσφοράς και αλληλεγγύης, μεταξύ άλλων, έδωσαν το παρόν το μέλος της ΕΟΕ κ. Στέλιος Αγγελούδης, ο κ. Σπύρος Γιαννιώτης Αργυρός Ολυμπιονίκης Κολύμβησης ΡΙΟ2016 , η κ. Νίκη Μπακογιάννη Αργυρή Ολυμπιονίκης Στίβου Ατλάντα 1996, η κ. Σταυρούλα Κοζομπόλη Αργυρή Ολυμπιονίκης Υδατοσφαίρισης Αθήνα2004, οι κ.κ. Παναγιώτης Μάντης – Παύλος Καγιαλής Χάλκινοι Ολυμπιονίκες Ιστιοπλοΐας ΡΙΟ2016, ο κ. Παύλος Μάμαλος Χρυσός Παραολυμπιονίκης ΡΙΟ2016, η κ. Σοφία Ασουμανάκη 4η Ολυμπιονίκης Κωπηλασίας ΡΙΟ2016, η Διευθύντρια της Ακαδημίας κ. Ιλεάνα Κλοκώνη, ο Νίκος Γέμελος Εθνικός Προπονητής Κολύμβησης, πολλοί αθλητές-αθλήτριες και προπονητές από την Ελληνική Ομάδα ΡΙΟ2016 και από τα εκπαιδευτικά προγράμματα της ΕΘΝ.Ο.Α., καθώς και αρκετοί εθελοντές από το τμήμα εθελοντισμού της Ακαδημίας.

Πάμε Ψηλά!
Γραφείο Τύπου ΕΘΝ.Ο.Α.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 
Αθλητικός Σύλλογος Ιωνικός Νέας Φιλαδέλφειας

 

Διεύθυνση
Νικολάου Τρυπιά 31
143 41, Νέα Φιλαδέλφεια

 

Πληροφορίες 

ΟΜΑΔΕΣ

 
Ομάδα Ανδρών
Ομάδα Εφήβων
Ομάδα Παίδων
Ομάδα Παμπαίδων Α
Ομάδα Παμπαίδων Β
Ομάδα Μίνι

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

 

Ιωνικός Αθλητικός Σύλλογος Ν.Φ.
http://www.ionikosnf.gr

 

Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης Ελλάδας Ο.Χ.Ε.
http://www.handball.org.gr

 

Ένωση Σωματείων Χειροσφαίρησης Ατιικής

ionikosnf handball logo big

© 2016 Ionikos NF Handball. All Rights Reserved.