«Παράδειγμα συνεχούς βελτίωσης και διάχυσης στην ελληνική κοινωνία»

Αναγνώριση της προόδου του χάντμπολ και της ΟΧΕ από τον Υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη στη συνέντευξη Τύπου για την μεγάλη γιορτή της Κυριακής στο Πεδίο του Άρεως.

Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, η Περιφέρεια Αττικής και η Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος διοργανώνουν μεγάλη γιορτή για τα παιδιά στο Πεδίο του Άρεως (πλατεία πρωτομαγιάς), η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017, στις 11.00 με τίτλο «40 χρόνια και συνεχίζουμε...»

Η εκδήλωση εντάσσεται στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα της κομισιόν «Βe Active» στο πλαίσιο των εορτασμών για τη συμπλήρωση 40 χρόνων (1977-2017) από τη γέννηση του ελληνικού χάντμπολ.

Στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού παρόντες ήταν ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού και πρόεδρος της επιτροπής Be Active Ιούλιος Συναδινός, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής εντεταλμένος για θέματα Αθλητισμού Σπύρος Πάντζας, ο Πρόεδρος της ΟΧΕ Κώστας Γκαντής, ο Γενικός Γραμματέας της ΟΧΕ και μέλος της επιτροπής Βe Active Κώστας Σταματιάδης.

Αναλυτικά τα όσα ειπώθηκαν:


Γιώργος Βασιλειάδης (Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού): «Κυρίες και κύριοι. Σας καλωσορίζω στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και στην εκδήλωση για τα 40 χρόνια της ελληνικής χειροσφαίρισης.
Βασικός άξονας της στρατηγικής αυτή της κυβέρνησης ήταν η ανάδειξη και των λοιπών αθλημάτων πέραν των ήδη δημοφιλών. Η ΟΧΕ μία εξίσου μεγάλη ιστορική και σημαντική ομοσπονδία, με το πρωτάθλημά της να αποτελεί επίκεντρο του αθλητικού ενδιαφέροντος, να αποτελεί παράδειγμα συνεχούς βελτίωσης και διάχυσης του αθλήματος στην ελληνική κοινωνία και στη διασύνδεση του αθλήματος και με τα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα αλλά και με τις μεγάλες δράσεις ευαισθητοποίησης της ελληνικής κοινωνίας.
Μάλιστα αποτελεί από τις πρωτοπόρους ομοσπονδίες με κοινωνικές ευαισθησίες, είναι πάντα δίπλα μας στα προγράμματα «Be Αctive», είναι πάντα δίπλα μας στα προγράμματά μας με τους πρόσφυγες και δίπλα στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας σε όλες της τις εκφάνσεις της.
Στο πλαίσιο αυτό σας καλούμε όλους την Κυριακή 5 Νοεμβρίου στο Πεδίον του Άρεως να παίξουμε και να διασκεδάσουμε μαζί με τα παιδιά.
Σε αυτήν την εκδήλωση έχουμε αρωγό μας την Περιφέρεια Αττικής που βοηθάει στην υλοποίηση όλων των δράσεων του «Be Αctive» και στην υλοποίηση ακόμα μιας μεγάλης εκδήλωσης όπως αυτή που ετοιμάζουμε την Κυριακή.
Η Περιφέρεια Αττικής δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και για τα προγράμματα μαζικού αθλητισμού αποτελώντας για εμάς ένα πολύτιμο εργαλείο στην υλοποίηση της γενικότερης πολιτικής που έχουμε για τον αθλητισμό.
Κλείνοντας δεν θα πρέπει να παραλείψω ότι στο πλαίσιο της γιορτής αυτής, η οποία είναι ενταγμένη στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Be active», θα υπάρξει συλλογή τροφίμων και φαρμάκων για τους συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε ανάγκη.
Είναι μία από τις πολύ μεγάλες δράσεις που έχουμε και χαιρόμαστε όταν οι δράσεις αυτές γίνονται με ομοσπονδίες οι οποίες με ευαισθησία μέσα σε δύσκολες συνθήκες, πολλές φορές υποχρηματοδότησης, καταφέρνουν και ξεπερνάνε τα στενά όρια του αθλήματος και συναντάνε το πραγματικό νόημα του αθλητισμού και τις συνολικές ανάγκες που ο αθλητισμός έρχεται να καλύψει».
Στη συνέχεια ο κ. Βασιλειάδης αναφέρθηκε σε σειρά διοργανώσεων που έχει καταφέρει να εξασφαλίσει η χώρα μετά από μία μακρά περίοδο αποχής από τέτοιες πρωτοβουλίες: «Στο πλαίσιο της στρατηγικής μας για τον αθλητισμό και τον αθλητικό τουρισμό και μέσα σε μία χώρα που ξαναστέκεται στα πόδια της, έχουμε εντάξει τη διεκδίκηση μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων. Μακριά από τις αμετροέπειες του παρελθόντος και πιο κοντά στη δική μας ιδιοσυγκρασία, διεκδικούμε και σχεδιάζουμε διοργανώσεις σχεδιασμένες με πολλές στοχεύσεις και αθλητικές και κοινωνικές και οικονομικές. Είμαστε στην τελική ευθεία για να διεκδικήσουμε πανευρωπαϊκούς Αγώνες Ενόργανης Γυμναστικής την Άνοιξη του 2018, ούτως ώστε οι έλληνες φίλαθλοι να δουν από κοντά αγωνιζόμενο τον Λευτέρη τον Πετρούνια, αλλά και να έχουν οι Έλληνες αθλητές τη δυνατότητα να πάρουν μέρος χωρίς κόστος σε μία διεθνή διοργάνωση. Το 2019 ξανανοίγει η κωπηλατική πίστα των Ιωαννίνων καθώς εκεί διεκδικήσαμε και πήραμε το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων Ανδρών και Γυναικών, το καλοκαίρι του 2019 θα κλείσει με τους Παράκτιους Μεσογειακούς αγώνες που θα γίνουν στην Πάτρα, αγώνες που διεκδικήσαμε και κερδίσαμε και μάλιστα καταφέραμε να αποτελούν τους προκριματικούς αγώνες για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα αθλημάτων Παραλίας που θα γίνει μερικούς μήνες αργότερα στις ΗΠΑ. Θα διεκδικήσουμε και άλλες διοργανώσεις που με μικρό μπάτζετ σε νέα βάση, σε νέα λογική, θα τονώσουν τον ελληνικό αθλητισμό. Δείχνουμε ότι η χώρα μας είναι ξανά εδώ και μπορεί με άλλη λογική μακρυά από τα άσχημα παραδείγματα του παρελθόντος μπορεί να μπει ξανά στο προσκήνιο. Δίνουμε έτσι και την ευκαιρία στους Έλληνες φιλάθλους να δουν μεγάλα αστέρια του χώρου, αλλά και στους Έλληνες αθλητές να αποκομίσουν διεθνείς εμπειρίες με τη συμμετοχή τους σε μία διοργάνωση στην χώρα τους. Λόγω της κρίσης και της υποχρηματοδοτησης το πιο δύσκολο κομμάτι είναι να στέλνουμε αποστολές και τα παιδιά μας να παίρνουν τις κατάλληλες εμπειρίες για να μπορούν να διεκδικήσουν μεγαλύτερες εμπειρίες σε αυτές τις διοργανώσεις.
Σε καμία περίπτωση σε αυτό το σημείο δεν θα ήθελα να παραγνωριστεί, η προσπάθεια της ομοσπονδίας μπάσκετ, που παίρνει συνεχώς μεγάλες διοργανώσεις, της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας, της ομοσπονδίας του βόλεϊ που με προβλήματα καταφέρνει να στέκεται όρθια, της Ιστιοπλοϊκής ομοσπονδίας με μεγάλες διοργανώσεις και είμαι πολύ χαρούμενος που σε αυτό το πλαίσιο έχει μπει και η τοπική αυτοδιοίκηση..
Δεν έχουμε περιθώριο για διαχωριστικές γραμμές, ο στόχος είναι κοινός, είναι μια χώρα που με αξιοπρέπεια προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της, είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον. Ξέρουμε τα προβλήματα μας, είμαστε σε συνεχή συνεργασία με όλες τις Ομοσπονδίες, τα οικονομικά είναι πάντα ασφυκτικά αλλά στόχος είναι να βρίσκουμε λύσεις σε χρόνια προβλήματα και γι’ αυτόν τον λόγο είμαστε ή θέλουμε να είμαστε αισιόδοξοι για εμάς, τα παιδιά μας και τις γενιές που έρχονται».


Ιούλιος Συναδινός ( Γενικός Γραμματεάς Αθλητισμού): «Είναι μεγάλη χαρά για εμάς να έχουμε μαζί μας την ΟΧΕ και την Περιφέρεια Αττικής στο πλαίσιο μιας εκδήλωσης που συνδυάζει τόσο το πρόγραμμα «Be active», που όπως γνωρίζετε είναι ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα που υλοποιείται στην Ελλάδα τα τελευταία τρία χρόνια κι έχει ραγδαία ανάπτυξη. Βασικός του στόχος είναι να ενημερώσει και να κινητοποιήσει τον πληθυσμό να συμμετέχει στην σωματική άθληση, μέσα από αξίες όπως αρμόζει σε αυτό που λέμε πραγματικός αθλητισμός, υγεία και τρόπος ζωής.
Από χρόνο σε χρόνο το πρόγραμμα «Be active» εμπλουτίζεται και αποκτά συνεχώς ποιοτικότερα χαρακτηριστικά και η συνεργασία φορέων όπως οι αθλητικές ομοσπονδίες, η ΟΧΕ και άλλες, η περιφέρεια Αττικής αλλά και άλλες, ή κοινωνικά σωματεία ή φορείς, ή δημοτικές αρχές που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα, δίνουν εκείνα τα χαρακτηριστικά που απαιτούνται, ώστε το πρόγραμμα να έχει κοινωνικό αποτέλεσμα και να σηματοδοτήσει μία διαφορετική κατεύθυνση στον ελληνικό αθλητισμό.
Την Κυριακή θα απολαύσουμε μία μεγάλη γιορτή, έχουν κληθεί σύλλογοι, κοινωνικοί φορείς, ολυμπιονίκες και όσοι παρευρεθούν θα δουν μία γιορτή που όλοι θα χαρούν, θα παίξουν και θα απολαύσουν όσα έχουμε ετοιμάσει για τον κόσμο».


Σπύρος Πάντζας (Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής, εντεταλμένος για θέματα αθλητισμού): «Να σας καλησπερίσω και εγώ με την σειρά μου. Κύριε Υπουργέ να σας ευχαριστήσω προσωπικά για τα εξαιρετικά λόγια που πάντα λέτε για μένα, αλλά και για την περιφέρεια Αττικής και την συνεργασία μας. Εκ μέρους της Περιφέρειας Αττικής και εκπροσωπώντας την Περιφερειάρχη Αττικής κα Ρένα Δούρου, θέλω να σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας. Τα τελευταία χρόνια το χάντμπολ εξελίσσεται ραγδαία, ενώ δυναμική παρουσία έχει και το beach handball. Παρά τις υψηλές διακρίσεις σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο, το άθλημα δεν είναι τόσο διαδεδομένο στην Ελλάδα, όσο άλλα αθλήματα. Πολλές φορές μάλιστα οι προδιαγραφές του χάντμπολ δεν περιλαμβάνονται στην κατασκευή των νέων κλειστών ή στην επισκευή υφιστάμενων. Ως Περιφέρεια Αττικής ανταποκριθήκαμε από την πρώτη στιγμή στο αίτημα της Ομοσπονδίας να δώσουμε οδηγία στις τεχνικές μας υπηρεσίες να μην κατασκευάζεται κανένα πλέον κλειστό αν δεν πληροί προδιαγραφές και για χάντμπολ. Στον ίδιο δρόμο απ’ όσο γνωρίζω είναι και η ΓΓΑ. Όμως η προσπάθεια μας δεν σταματά στο θέμα των αθλητικών εγκαταστάσεων, αλλά στοχεύει και στην πραγματική ενίσχυση της ανάπτυξης του αθλήματος. Έχουμε στο πλάνο μας μια σειρά δράσεων που θα πραγματοποιήσουμε συνεργασία με την Ομοσπονδία, καθώς βέβαια με την βοήθεια και την στήριξη της ΓΓΑ. Διοργανώνουμε λοιπόν αυτή την εκδήλωση στο Πεδίο του Άρεως για να τιμήσουμε τα 40 χρόνια της ελληνικής χειροσφαίρισης, φέρνοντας σε επαφή τα παιδιά με το άθλημα. Θα διεξαχθούν αγώνες ανάμεσα σε γονείς-παιδιά, σε δημοσιογράφους- πολιτικούς- καλλιτέχνες- προπονητές-ολυμπιονίκες, θα υπάρξει ενημέρωση για ιατρικά θέματα, ενώ θα γίνει συλλογή τροφίμων και φαρμάκων. Η εκδήλωση εντάσσεται στην μεγάλη προσπάθεια της Περιφέρειας Αττικής να ανοίξει το Πεδίο του Άρεως στους πολίτες. Η εκδήλωση είναι ενταγμένη και στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα της κομισιόν «Βe Active». Την Κυριακή στις 11:00 σας περιμένουμε όλους, γονείς και παιδιά από κάθε γωνιά της Αθήνας, να παίξουμε χάντμπολ και να διασκεδάσουμε, ενώ έχουμε ετοιμάσει και πολλές εκπλήξεις για τους μικρούς μας φίλους. Εύχομαι όσοι συμμετέχουν να έχουν μια μοναδική εμπειρία».


Κώστας Γκαντής (Πρόεδρος Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος): «Αυτή η προγραμματισμένη εκδήλωση στο Πεδίο του Άρεως την Κυριακή είναι η 4η μέσα στο εορταστικό έτος της Ομοσπονδίας για τα 40 χρόνια του αθλήματος στη χώρα μας. Προηγήθηκαν οι εκδηλώσεις τον Φεβρουάριο στο Μουσείο της Ακρόπολης, τον Μάρτιο στο Αμύνταιο της Φλώρινας -εκεί όπου γεννήθηκε το χάντμπολ- και τον Μάιο στην πλατεία Αριστοτέλους. Το χάντμπολ στη χώρα μας εξελίσσεται βήμα βήμα. Είναι το μοναδικό ομαδικό ερασιτεχνικό άθλημα σε τόση μεγάλη γεωγραφική έκταση. Ως γνήσιο ερασιτεχνικό άθλημα, η κοινωνική ευαισθησία είναι κουλτούρα για εμάς, όλο τον χρόνο, όχι μόνο τις άγιες ημέρες και τις γιορτές. Το χάντμπολ στις δραστηριότητές του εντάσσει πάντα κοινωνικά χαρακτηριστικά. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Περιφέρεια Αττικής για την βοήθεια της στο θέμα των εγκαταστάσεων που είναι το μείζον πρόβλημα του αθλήματος. Φτιάχνονταν γήπεδα που το χάντμπολ δεν χωρούσε. Γνωρίζουν όλοι οι... παροικούντες στην Ιερουσαλήμ ότι το χάντμπολ είναι δεύτερο άθλημα στην Ευρώπη. Επίσης γνωρίζουν πολλοί ότι το άθλημα δεν ακολούθησε τον δρόμο του επαγγελματισμού με ότι στρεβλό αυτό θα σήμαινε. Στόχος μας είναι να ανεβαίνουμε κάθε χρόνο. Φέτος είναι μια καλή σεζόν για εμάς. Ο Υπουργός τήρησε την υπόσχεση του για την συμφωνία με την ΕΡΤ, η οποία είναι σημαντική για το χάντμπολ. Δεν πληρώνουμε όπως δύο χρόνια για τις μεταδόσεις, ενώ πήραμε και ένα ποσό για τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Επίσης είναι σημαντική η βοήθεια που μας δίνει η πολιτεία αναφορικά με την διεκδίκηση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Εφήβων του 2021. Η απόφαση θα ληφθεί στην Αττάλεια της Τουρκίας στις 12 Νοεμβρίου στο κογκρέσο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Χάντμπολ, ενώ στις 10 Νοεμβρίου θα συζητηθεί και η πρόταση μας να έρθει η έδρα της Μεσογειακής Συνομοσπονδίας στην Ελλάδα. Ευχαριστούμε για την συνεργασία την ΓΓΑ και την Περιφέρεια Αττικής».


Κώστας Σταματιάδης (Γενικός Γραμματέας ΟΧΕ): «Be Active, Βe Human, Be Handball, είναι το μότο της Ομοσπονδίας εδώ και τρία χρόνια που ξεκίνησε το πρόγραμμα και το εφαρμόζουμε πιστά και κατά γράμμα. Όλες μας οι εκδηλώσεις έχουν ακριβώς αυτόν τον χαρακτήρα. Εμείς στο άθλημα είμαστε λίγο ρομαντικοί, φανατικοί, τρελοί και είναι πολύ ευχάριστο να μπορείς να βρεις ανθρώπους με θεσμικές θέσεις, οι οποίοι έχουν ακριβώς την ίδια αντίληψη για τον αθλητισμό, τον πολιτισμό και την κοινωνική αλληλεγγύη. Έχουμε άψογη συνεργασία με το Υπουργείο και εγκαινιάζουμε μία άψογη συνεργασία και με την Περιφέρεια Αττικής. Δεν είναι εύκολο να βρίσκεις ανθρώπους με τους οποίους να μοιράζεσαι τα ίδια οράματα. Για εμάς η εκδήλωση στο Πεδίο του Άρεως είναι πολύ σημαντική γιατί αφορά τους γονείς, τα παιδιά, τις κοινωνικές ευαισθησίες. Σας καλούμε όλους την Κυριακή και όποιος έρθει, θα παίξει κιόλας».


Διονύσης Καρακάσης (Εθνικός συντονιστής Be Active): «Θα σας πω μερικά στατιστικά στοιχεία για να καταλάβετε το μέγεθος του προγράμματος. Το 2016 έγιναν 15.000 καταγεγραμμένες δράσεις σε όλη την Ευρώπη (30 χώρες) με πάνω από 10.000.000 αθλούμενους. Το 2017 έγιναν 34.000 δράσεις σε 32 χώρες και συμμετείχαν 12.000.000 άνθρωποι. Το Be Active είναι για όλες τις ηλικίες, για άνδρες, γυναίκες, ακόμα και για ΑμεΑ και για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Σκοπός είναι να αθληθούμε και να αγωνιστούμε. Θέλω να ευχαριστήσω το Υπουργείο, την Περιφέρεια Αττικής και την Ομοσπονδία Χάντμπολ, η οποία έχει αγκαλιάσει το πρόγραμμα. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω και τις πρέσβειρες του ελληνικού Be Active».
Ακολούθως έγινε προβολή ενός βίντεο με τις δράσεις του προγράμματος.


Καλλιόπη Βέττα (Περιφερειακή σύμβουλος, πρέσβειρα Be Active): «Την Κυριακή πιστεύω θα έχουμε μία πετυχημένη μαζική εκδήλωση. Το Be Active έχει σαν στόχο να κινητοποιήσει τους ανθρώπους όχι μόνο για μια εβδομάδα, αλλά για όλο τον χρόνο. Αυτόν τον χρόνο στην Ελλάδα έγιναν περισσότερες από 250 δράσεις. Χαίρομαι που την Κυριακή θα έρθουν τα παιδιά να παίξουν και να γνωρίσουν το χάντμπολ, ένα πολύ θεαματικό άθλημα. Η εκδήλωση θα περάσει πολλά μηνύματα και ως περιφερειακή σύμβουλος νιώθω ιδιαίτερη χαρά που αυτή η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Πεδίο του Άρεως. Η Περιφέρεια Αττικής από το 2014 κάνει μεγάλη προσπάθεια να παραδώσει στους πολίτες το μεγάλο αυτό πάρκο. Θα πραγματοποιηθούν στο συγκεκριμένο χώρο και άλλες εκδηλώσεις στο μέλλον. Επίσης θα ήθελα να συμπληρώσω ότι την Κυριακή θα έχουμε παρουσίαση του προγράμματος ’’Γυμναστική για όλους’’ της ΕΓΟ, το οποίο βραβεύτηκε το 2016».

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 
Αθλητικός Σύλλογος Ιωνικός Νέας Φιλαδέλφειας

 

Διεύθυνση
Νικολάου Τρυπιά 31
143 41, Νέα Φιλαδέλφεια

 

Πληροφορίες 

ΟΜΑΔΕΣ

 
Ομάδα Ανδρών
Ομάδα Εφήβων
Ομάδα Παίδων
Ομάδα Παμπαίδων Α
Ομάδα Παμπαίδων Β
Ομάδα Μίνι

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

 

Ιωνικός Αθλητικός Σύλλογος Ν.Φ.
http://www.ionikosnf.gr

 

Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης Ελλάδας Ο.Χ.Ε.
http://www.handball.org.gr

 

Ένωση Σωματείων Χειροσφαίρησης Ατιικής

ionikosnf handball logo big

© 2016 Ionikos NF Handball. All Rights Reserved.