«Η Εθνική είναι προτεραιότητα»

Η συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα Ελλάδα- Ολλανδία

Νίκος Γραμματικός (Ομοσπονδιακός τεχνικός): «Είπα και στα παιδιά ότι κάναμε μια πολύ σοβαρή προσπάθεια. Ήμασταν στο ίδιο έργο θεατές, αλλά το έργο καλυτερεύει. Από εκεί και πέρα ο καθένας για τον εαυτό του αλλά και όλοι μαζί να έχουμε απαιτήσεις. Θα πρέπει να δουλέψουμε πολύ σκληρά με υπομονή και επιμονή και να μην ασχοληθούμε με τίποτε άλλο. Η ομάδα όσο είναι μαζί προσπαθεί και με τις προπονήσεις αλλά και με τη χρήση του βίντεο να βάλει πράγματα μέσα στο παιχνίδι. Αυτό έγινε σήμερα για ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα απέναντι ίσως στην πρώτη ομάδα του ομίλου έχοντας ένα πολύ βαθύ ρόστερ με έμπειρους παίκτες, οπότε ως ένα βαθμό είμαι ευχαριστημένος. Από εκεί και πέρα θα δούμε τι πρέπει να κρατήσουμε και τι πρέπει να πετάξουμε στα σκουπίδια».

Για το αν η χρησιμοποίηση νέων παιδιών είναι η φιλοσοφία της Εθνικής από εδώ και μετά σχολίασε: «Υπάρχει μια δεξαμενή αθλητών. Τα παιδιά αυτά ήταν μέσα, συμμετείχαν στις προπονήσεις. Από εκεί και πέρα πρέπει να καταλάβουν ότι η Εθνική ομάδα είναι προτεραιότητα και θα πρέπει να δίνουν το μάξιμουμ. Όσο το κάνουν αυτό από εμένα θα καλούνται όταν είναι μέσα στο ρόστερ. Φυσικά θέλουν στήριξη και πολύ δουλειά.

Για το αν οι εμφανίσεις αυτές της ομάδας δίνουν αισιοδοξία για τα προκριματικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ανέφερε: «Η πραγματικότητα είναι ότι παίρνουμε αισιοδοξία από αυτές τις εμφανίσεις αλλά με την σκληρή δουλειά και όλα αυτά που πρέπει να κάνει μια σοβαρή ομάδα δεν πρέπει να μείνουμε στην αισιοδοξία. Μόνο και μόνο ότι κάναμε κάποιες καλές εμφανίσεις με πολύ δυνατές ομάδες δεν λέει κάτι. Δεν πρέπει να μείνουμε σε αυτό».

Γιάννης Καλόμοιρος (διεθνής περιφερειακός): «Η Ολλανδία είναι μια πολύ γρήγορη ομάδα. Σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό καταφέραμε και τους παίξαμε στα ίσια. Στο δεύτερο ημίχρονο κάναμε κάποια κακά διαστήματα και δεν πετύχαμε κάποιο γκολ. Κρατάμε όλα τα θετικά στοιχεία. Παιχνίδι με παιχνίδι γινόμαστε όλο και καλύτεροι και πάμε στο τελευταίο παιχνίδι με την Τουρκιά να τα δώσουμε όλα».

Έρλινγκουρ Ρίτσαρντσον (Προπονητής Ολλανδίας): «Ξέραμε ότι η ελληνική ομάδα βελτιώνεται από παιχνίδι σε παιχνίδι και ότι έχει πολλούς νέους παίκτες που έχουν τη διάθεση να παίξουν. Ξεκινήσαμε καλά στην επίθεση αλλά όχι τόσο στην άμυνα. Η 6-0 άμυνα δεν πήγε τόσο καλά και γι αυτό στο δεύτερο ημίχρονο άλλαξε σε 5-1. Εκεί είχαμε καλύτερα αποτελέσματα και δεχτήκαμε λιγότερα γκολ και σιγά σιγά πήραμε την διαφορά. Είμαι απογοητευμένος από την επίθεση της ομάδας μου σε σχέση και με τα άλλα παιχνίδια αλλά σε κάθε περίπτωση ήταν καλό που η ομάδα συνέχιζε να παίζει και κατάφερε να κερδίσει με 5 γκολ διαφορά».

Λούκας Στέινς (πλέι μέικερ Ολλανδίας): «Ξέραμε ότι θα παίξουμε ένα δύσκολο παιχνίδι γιατί η Ελλάδα διαθέτει πολλούς νέους παίκτες, οι οποίοι δεν είχαν τίποτα να χάσουν και έπαιζαν για 60 λεπτά δυνατά. Προσπαθήσαμε στην αρχή αλλά η άμυνα δεν λειτούργησε καλά, στη συνέχεια ωστόσο πήγε καλύτερα. Είμαι απογοητευμένος από την επίθεση και θα πρέπει να παίξουμε καλύτερα στα επόμενα παιχνίδια. Παίξαμε κόντρα σε μια ομάδα που δεν είχε να χάσει τίποτα και έχουμε μπροστά μας ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι και πρέπει να βελτιωθούμε σε πολλούς τομείς αν θέλουμε να πετύχουμε».

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 
Αθλητικός Σύλλογος Ιωνικός Νέας Φιλαδέλφειας

 

Διεύθυνση
Νικολάου Τρυπιά 31
143 41, Νέα Φιλαδέλφεια

 

Πληροφορίες 

ΟΜΑΔΕΣ

 
Ομάδα Ανδρών
Ομάδα Εφήβων
Ομάδα Παίδων
Ομάδα Παμπαίδων Α
Ομάδα Παμπαίδων Β
Ομάδα Μίνι

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

 

Ιωνικός Αθλητικός Σύλλογος Ν.Φ.
http://www.ionikosnf.gr

 

Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης Ελλάδας Ο.Χ.Ε.
http://www.handball.org.gr

 

Ένωση Σωματείων Χειροσφαίρησης Ατιικής

ionikosnf handball logo big

© 2016 Ionikos NF Handball. All Rights Reserved.