Η έκτακτη γενική συνέλευση της ΟΧΕ

Εγκρίθηκαν ομόφωνα ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός- Οι τοποθετήσεις του Προέδρου Κώστα Γκαντή και του υποψηφίου για την εκπροσώπηση της ΟΧΕ στην ΕΟΕ, Στέλιου Αγγελούδη.

Με ποσοστό συμμετοχής των σωματείων που έφτασε το 76% πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος.

Με ομόφωνη απόφαση του Σώματος Πρόεδρος ανέλαβε ο Σίμος Λαζαρίδης και Γενικός Γραμματέας ο Τόλης Αποστολίδης.

Πρώτος πήρε τον λόγο ο Γενικός Γραμματέας της ΟΧΕ Κώστας Σταματιάδης, ο οποίος διάβασε τον Διοικητικό απολογισμό της Ομοσπονδίας, κάνοντας εκτενή αναφορά για τις δράσεις. Στάθηκε κυρίως στην πλούσια δραστηριότητα στην ανάπτυξη. «Είχαμε 200 δράσεις και πήραμε μέρος σε προγράμματα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Be Active) και της ΕΘΝΟΑ (Ευ αγωνίζεσθαι). Έγιναν 888 νέες εγγραφές το 1ο εξάμηνο του 2016 που αφορούσαν αθλητές και αθλήτριες κάτω των 18. Ανανεώσαμε την συνεργασία μας με τις εταιρείες Valsam Supplements, Avis, αλλά και συνάψαμε νέες συνεργασίες με τις εταιρείες CAP, NANOU, Lamda Quality Foods, Goalbet, Mizuno, King Premier».

Στη συνέχεια η Ταμίας της ΟΧΕ Κυριακή Μπακουλοπούλου έκανε τον Οικονομικό απολογισμό της Ομοσπονδίας, αναφέροντας ότι

«Από την τακτική επιχορήγηση της ΓΓΑ ύψους 750.000 έχουμε λάβει 525.000 ευρώ. Η Ομοσπονδία έχει κάνει μια χρηστή διαχείριση των οικονομικών πόρων και ως εκ τούτου είναι τακτοποιημένες όλες οι μισθοδοσίες και όλες οι υποχρεώσεις μας προς ασφαλιστικές εισφορές, ενοίκια και φόρους».

Έπειτα ο Άγγελος Κανόνης ως Πρόεδρος διάβασε την έκθεση της εξελικτικής επιτροπής μετά την σχετική έρευνα που πραγματοποιήθηκε στα βιβλία και τα παραστατικά της Ομοσπονδίας στις 5/9/2016.

Κατόπιν εγκρίθηκε ομόφωνα από το Σώμα της Γ.Σ. ο Διοικητικός και Οικονομικός απολογισμός, ενώ απαλλάχθηκε το Δ.Σ. από κάθε ευθύνη.

«Υπερήφανος που το χάντμπολ βγαίνει ενωμένο και όχι διχασμένο από κάθε εκλογική διαδικασία»

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος της ΟΧΕ Κώστας Γκαντής επεσήμανε:

«Η Ομοσπονδία προσαρμόστηκε άμεσα στα νέα οικονομικά δεδομένα και μάλιστα κατάφερε να ρυθμίσει όλα τα οφειλόμενα από τα προηγούμενα χρόνια. Το 2014 αναλάβαμε χρέος προς τα σωματεία 975.516 ευρώ μετά αναπροσαρμογή ήταν 398.684 και πλέον τους οφείλουμε 101.225 ευρώ. Στους διαιτητές είχαμε χρέη ύψους 127.000 ευρώ, το οποίο προσαρμόστηκε σε 102.000 ευρώ και πλέον οφείλονται 42.000 ευρώ. Αντίστοιχα και στους κριτές η οφειλή ήταν αρχικά 53.991 ευρώ με την μείωση έγινε 43.193 και πλέον το υπόλοιπο είναι 17.277 ευρώ. Με απλά λόγια, αν υπάρξει βοήθεια από την πολιτεία με κάποια αύξηση της επιχορήγησης, τότε του χρόνου δεν θα χρωστάμε ούτε ευρώ! Σε αυτές τις εποχές με τις δυσκολίες που υπάρχουν, τις μειώσεις των επιχορηγήσεων και όλα τα προβλήματα, είναι μεγάλη επιτυχία ότι οι οφειλές είναι μόλις 350.000 ευρώ.

Αυτό πιστώνεται και στα σωματεία που προσαρμόστηκαν, αλλά και στο νοικοκυριό όλων των διοικήσεων. Την οικονομική κουλτούρα και την διαφάνεια την κληρονομήσαμε και την συνεχίζουμε.

Επίσης όταν αναλάβαμε το 2014 είχε γίνει περικοπή δραστηριοτήτων Εθνικών ομάδων, κυρίως στις Γυναίκες. Από Δεκέμβριο 2015 όλες οι ομάδες έχουν φουλ προγραμματισμό και αγώνες.

Σίγουρα έγιναν και λάθη, κομμάτια του προηγούμενου στρατηγικού σχεδιασμού που δεν υλοποιήθηκαν, όπως η δημιουργία νέων σωματείων σε περιοχές που δεν έχουμε χάντμπολ. Για παράδειγμα σε ολόκληρη την Κρήτη έχουμε μόλις ένα σύλλογο.

Έγινε σοβαρή δουλειά στην ανάπτυξη, χωρίς να είναι κοστοβόρα. Στην επόμενη Γ.Σ. του Μαρτίου θα καταθέσουμε τον στρατηγικό σχεδιασμό, ο οποίος θα περιλαμβάνει τις εισηγήσεις του νέου Δ.Σ. αναφορικά με την νέα σχέση Σωματείων- Ενώσεων- Τοπικών επιτροπών- ομοσπονδίας, αλλά και την νέα αρχιτεκτονική για την ανάπτυξη και τις Εθνικές Ομάδες.

Επίσης θα γίνουν μεγάλες τομές στις Ενώσεις, οι οποίες κοστίζουν (τα λειτουργικά τους) στην ΟΧΕ περίπου 80.000 ευρώ τον χρόνο και κυρίως στις δύο μεγαλύτερες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης

Κάποιοι γράφουν για εκλογές τύπου Βόρειας Κορέας επειδή έχουμε 15 υποψηφίους για 15 θέσεις. Δεν ξέρω αν αυτοί που τα γράφουν γνωρίζουν τι συμβαίνει στο χάντμπολ.

Κατακτήσαμε μετά το 2000 μία συλλογικότητα. Το χάντμπολ εκφράζεται ενιαία από την Ομοσπονδία. Από τα 15 υποψήφια μέλη η συντριπτική πλειοψηφία είναι όχι απλώς άνθρωποι του χάντμπολ, αλλά πρόεδροι Σωματείων!

Θα διαβάζετε όλοι τι γίνεται σε άλλες ομοσπονδίες. Νιώθω υπερήφανος και όλοι πρέπει να νιώθουμε υπερήφανοι που το χάντμπολ βγαίνει ενωμένο και όχι διχασμένο από κάθε εκλογική διαδικασία. Εκπροσωπείται από γνήσια σωματεία και διατηρούμε τον ερασιτεχνικό χαρακτήρα του.

Θέλω να ζητήσω από όλους να στηρίξετε με όλες τις δυνάμεις σας το νέο Δ.Σ. και όλους τους υποψηφίους και τον Στέλιο Αγγελούδη για την εκπροσώπηση στην ΕΟΕ, γιατί πραγματικά έχει κάνει σοβαρή δουλειά στην Ολυμπιακή Επιτροπή».

«Στην προηγούμενη διοίκηση υπήρχε επικοινωνία, νοικοκυριό και ήταν δίπλα στα σωματεία»

Από την πλευρά του ο Στέλιος Αγγελούδης, πρώην Πρόεδρος της ΟΧΕ και υποψήφιος για την εκπροσώπηση της ΟΧΕ στην ΕΟΕ σχολίασε:

«Όλοι έχουμε ευθύνη για το προϊόν του χάντμπολ, αλλά δεν μπορούμε να βάλουμε το άθλημα σε γυάλα και να μην υπολογίζουμε τι συμβαίνει γενικά στον ελληνικό αθλητισμό.

Είμαστε στην καρδιά της χειρότερης κρίσης τα τελευταία 100 χρόνια. Πραγματικά έχουμε συνέχεια στην αντίληψη. Εκλαμβάνω ως μια ενιαία την τετραετία 2010-2014. Είναι άξιοι συγχαρητηρίων για αυτά που πέτυχαν οι διοικήσεις. Το άθλημα είχε επικοινωνιακό μέσο, είχε ανοικτό κανάλι που το χρειαζόταν και έλειπε τα προηγούμενα χρόνια.

Έπεισε την πολιτεία ότι είναι νοικοκυρεμένο άθλημα και έτσι λύθηκε και το πρόβλημα με το χρέος στην Διεθνή Ομοσπονδία.

Υπήρχε ομάδα ανθρώπων που δούλεψαν με χαμηλούς τόνους, όπως ο Πρόεδρος, ο Γενικός Γραμματέας και έδωσαν μάχη με τους άλλους 13 του συμβουλίου.

Σε κάθε εκλογική διαδικασία έχουμε ανανέωση από 40% έως 70%. Αυτό δεν πρέπει να περνάει απαρατήρητο. Έδωσα μάλιστα πρώτος το σύνθημα της ανανέωσης, αφού παραιτήθηκα μετά από δύο θητείες στην Προεδρεία της ΟΧΕ.

Στην προηγούμενη διοίκηση υπήρχε επικοινωνία, νοικοκυριό και ήταν δίπλα στα σωματεία. Είμαστε κοντά και στην λύση του γηπεδικού με το ΟΑΚΑ και την αίθουσα «Γ. Κασσιμάτης». Έχουμε βηματισμό διαφάνειας και συζήτησης. Το άθλημα φυσικά έχει πολύ μεγαλύτερες απαιτήσεις.

Δεν έχουμε αναπτυξιακή αντίληψη, η Ομοσπονδία είναι ρυθμιστής των κανόνων του παιχνιδιού, αλλά ανάπτυξη κάνουν τα σωματεία και οι Ενώσεις. Πρέπει να κερδίσουμε το στοίχημα της μαζικότητας, την οποία έχουν άλλα αθλήματα λόγω παλαιότητας. Εμείς είμαστε ένα καινούργιο άθλημα. Αναφορικά με την ΕΟΕ, θεωρώ ότι πρέπει να φύγει από την εσωστρέφεια. Η στάση μου στις επόμενες εκλογές τον Φλεβάρη θα πορεύετε με αυτούς που θέλουν την πρόοδο, την ανεξάρτητη λειτουργία και την είσοδο νέων προσώπων, αθλητών και Ολυμπιονικών που θα δώσουν νέες ιδέες στο Ολυμπιακό κίνημα».

Στη συνέχεια το σώμα ομόφωνα εξέλεξε στην εφορευτική επιτροπή τους κ.κ. Χατζηκωνσταντίνου, Χρουσαλίδη και ξεκίνησε η διαδικασία ψηφοφορίας για την ανάδειξη των μελών του Δ.Σ., των αναπληρωματικών μελών του Δ.Σ., της εξελεγκτικής επιτροπής, του εκπροσώπου της ΟΧΕ στην ΕΟΕ και του αναπληρωτή αυτού.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 
Αθλητικός Σύλλογος Ιωνικός Νέας Φιλαδέλφειας

 

Διεύθυνση
Νικολάου Τρυπιά 31
143 41, Νέα Φιλαδέλφεια

 

Πληροφορίες 

ΟΜΑΔΕΣ

 
Ομάδα Ανδρών
Ομάδα Εφήβων
Ομάδα Παίδων
Ομάδα Παμπαίδων Α
Ομάδα Παμπαίδων Β
Ομάδα Μίνι

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

 

Ιωνικός Αθλητικός Σύλλογος Ν.Φ.
http://www.ionikosnf.gr

 

Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης Ελλάδας Ο.Χ.Ε.
http://www.handball.org.gr

 

Ένωση Σωματείων Χειροσφαίρησης Ατιικής

ionikosnf handball logo big

© 2016 Ionikos NF Handball. All Rights Reserved.