Στη Γαλλική πρεσβεία η ΟΧΕ

Συνέντευξη Τύπου με αφορμή την επίσκεψη του τεχνικού διευθυντή της Γαλλικής ομοσπονδίας ράγκμπι Ντιντιέ Ρετιέρ.

Δεκτοί από τον Πρέσβη Κριστόφ Σαντεπί έγιναν στη Γαλλική Πρεσβεία ο τεχνικός διευθυντής της Γαλλικής ομοσπονδίας ράγκμπι Ντιντιέ Ρετιέρ και ο Πρόεδρος της ΟΧΕ Κώστας Γκαντής, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Κώστα Σταματιάδη, τον Πρόεδρο της ΕΣΧΑ, Πρόεδρο της επιτροπής Ράγκμπι Δημήτρη Σταυρακάκη και τον Υπεύθυνο Τύπου και Επικοινωνίας Κωνσταντίνο Χατζηδημητρίου.

Παρουσία του Διευθυντή του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος
Μικαέλ Οσάμπ, ανθρώπων του ράγκμπι στην Ελλάδα, όπως η κα Γούναρη και ο κος Καλόξυλος και εκπροσώπων Ελληνικών και Γαλλικών ΜΜΕ, πραγματοποιήθηκε συνέντευξη Τύπου με θέμα την κατάσταση του ράγκμπι στην Ελλάδα.

Ο Γάλλος Πρέσβης αφού καλωσόρισε στην Πρεσβεία τους προσκεκλημένους τόνισε ότι Ελλάδα και Γαλλία μπορούν να αναπτύξουν και στον αθλητισμό πολύ γόνιμες σχέσεις.

Ο Πρόεδρος της ΟΧΕ Κώστας Γκαντής στην ομιλία του τόνισε:
«Δεν είναι η πρώτη φορά που συνεργαζόμαστε με την Γαλλία, οι σχέσεις μας είναι στενές και με την Ομοσπονδία χάντμπολ της Γαλλίας και μας υποστηρίζει στην προσπάθεια μας να έρθει η έδρα της Μεσογειακής Συνομοσπονδίας στην Ελλάδα. Από την στιγμή που η κυβέρνηση αποφάσισε το ράγκμπι να ενταχθεί στην ΟΧΕ, έχουμε κάνει μεγάλη προσπάθεια το άθλημα αυτό να στηριχθεί σε σωστές βάσεις, ώστε να υπάρχει και στο μέλλον. Είχε έρθει προσκεκλημένος μας ο Ομοσπονδιακός προπονητής της Γαλλίας Σεμπαστιάν Πικερόνες και έκανε μία πρώτη επιλογή αθλητών για την Εθνική ομάδα. Επίσης είχε έρθει στην Ελλάδα ο κ. Μόργκαν από την Παγκόσμια Ομοσπονδία, έγινε σύσκεψη με όλα τα σωματεία και κατάλαβε ακριβώς τι συμβαίνει εδώ. Δυστυχώς όμως δεν υπήρξε κάποια βοήθεια στη συνέχεια. Ως Ομοσπονδία θα διοργανώσουμε αναπτυξιακούς αγώνες, στη συνέχεια θα προχωρήσουμε στην δημιουργία εθνικής ομάδας και την διεξαγωγή διεθνούς τουρνουά στην Ελλάδα το καλοκαίρι και ελπίζουμε ότι θα είμαστε σε θέση τον Σεπτέμβριο να διεξάγουμε το πρώτο πανελλήνιο πρωτάθλημα υπό την σκέπη της ΟΧΕ. Παράλληλα έχουμε ζητήσει από την ΓΓΑ να πραγματοποιηθεί σχολή προπονητών, ενώ ήδη πραγματοποιήθηκε σχολή διαιτησίας. Θα είμαστε χαρούμενοι αν αυτό το άθλημα μπορέσει να σταθεί μόνο του και να ξαναγίνει αυτόνομο, αυτός είναι ο στόχος μας».

Ο Πρόεδρος της ΟΧΕ επίσης αναφέρθηκε και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Χάντμπολ Εφήβων που θα διοργανώσει η Ελλάδα το 2021 στο οποίο θα μπορούσε να υπάρξει συνεργασία με την Γαλλική πρεσβεία και το Γαλλικό ινστιτούτο Ελλάδος, λόγω της πιθανής παρουσίας της Γαλλίας στη διοργάνωση.
Ο τεχνικός διευθυντής της γαλλικής ομοσπονδίας ράγκμπι, Ντιντιέ Ρετιέρ τόνισε: «Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι στην Αθήνα, ένας τόπος για τον οποίο άκουσα να μιλάνε από τα σχολικά μου χρόνια.
Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Χάντμπολ, ο οποίος βοηθάει το ράγκμπι. Γνωρίζουμε όλοι πόσες μεγάλες δυσκολίες αντιμετωπίζει η Προεδρεία μιας Ομοσπονδίας για ένα άθλημα και αντιλαμβάνεται κανείς αμέσως πόσο μεγαλύτερες ευθύνες και δυσκολίες υπάρχουν όταν πρέπει να διαχειριστεί δύο αθλήματα και μάλιστα ομαδικά.
Και στη Γαλλία το Ράγκμπι έχει στενές σχέσεις με το χάντμπολ. Έχουμε πολλά κοινά σημεία. Είναι αθλήματα επαφής και τα δύο παίζονται με 7 παίκτες. Επίσης η γυναίκα μου έπαιζε 30 χρόνια χάντμπολ και μια σεζόν ήμουν και προπονητής της!
Η έλευση μου στην Ελλάδα έχει να κάνει με την βοήθεια που μπορούμε να προσφέρουμε σε ανθρώπινο επίπεδο. Είμαστε πρόθυμοι να κάνουμε οτιδήποτε περνάει από τα χέρια μας, προκειμένου το ράγκμπι στην Ελλάδα να σταθεί στα πόδια του.
Το βασικό είναι να υπάρχει αρμονία και πιστεύω μπορούν να γίνουν κοινές δράσεις και να υπάρχει συνδυασμός. Θα μπορούσε για παράδειγμα τον χειμώνα να παίζεται το χάντμπολ και το καλοκαίρι το ράγκμπι.
Έχει βεβαίως σημασία η δημιουργία μίας εθνικής ομάδας, αλλά είναι πολύ σημαντική και η δημιουργία συλλόγων που θα ασχολούνται με το άθλημα.
Την ερχόμενη εβδομάδα θα συμμετέχω στην συνέλευση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ράγκμπι, όπου μπορώ να δώσω μία εικόνα της κατάστασης εδώ.
Δεν είναι συνηθισμένο ένα ομαδικό άθλημα να υιοθετείται από ομοσπονδία άλλου αθλήματος. Έχουμε ένα… μόσχευμα το οποίο ωστόσο φαίνεται πως λειτουργεί. Για μια ακόμη φορά θέλω να ευχαριστήσω την ΟΧΕ για την στήριξη που παρέχει στο ράγκμπι».

Η κα Γούναρη από την πλευρά της επεσήμανε ότι με το μέλος του Δ.Σ. της ΟΧΕ Γιάννη Καρανάσο είχαν εκπροσωπήσει το ελληνικό Ράγκμπι στο ευρωπαϊκό συνέδριο το 2016, παρουσιάζοντας λεπτομερώς την κατάσταση στην Ελλάδα, ενώ επιβεβαίωσε τον Πρόεδρο της ΟΧΕ, στο ότι δόθηκαν υποσχέσεις, αλλά δεν έγινε κάτι με εξαίρεση τις βοήθειες από τις Ομοσπονδίες της Γαλλίας και του Μονακό.

Μετά την επίσκεψη στην Πρεσβεία ο Ντιντιέ Ρετιέρ έγινε δεκτός από τον Υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της ΟΧΕ Κώστα Γκαντή και τον Γενικό Γραμματέα Κώστα Σταματιάδη.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 
Αθλητικός Σύλλογος Ιωνικός Νέας Φιλαδέλφειας

 

Διεύθυνση
Νικολάου Τρυπιά 31
143 41, Νέα Φιλαδέλφεια

 

Πληροφορίες 

ΟΜΑΔΕΣ

 
Ομάδα Ανδρών
Ομάδα Εφήβων
Ομάδα Παίδων
Ομάδα Παμπαίδων Α
Ομάδα Παμπαίδων Β
Ομάδα Μίνι

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

 

Ιωνικός Αθλητικός Σύλλογος Ν.Φ.
http://www.ionikosnf.gr

 

Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης Ελλάδας Ο.Χ.Ε.
http://www.handball.org.gr

 

Ένωση Σωματείων Χειροσφαίρησης Ατιικής

ionikosnf handball logo big

© 2016 Ionikos NF Handball. All Rights Reserved.